Fitness met klasse voor een vriendelijke prijs

Sinds 15 juni 2013 is Hellevoetsluis een prachtig sport- en fitnesscentrum rijker. Vanaf die dag zijn de deuren van Todz Sport aan de Timmer Werf open voor het publiek. Een basic sportcentrum waarvan de fitnessliefhebbers zoveel gebruik kunnen maken als ze maar willen, en dat voor een zeer vriendelijke prijs.
Een warme, veilige en gezellige omgeving
Maar het begrip basic betekent hier beslist niet kaal en ongezellig. ‘Wij willen onze klanten ontvangen in een warme, veilige en prettige omgeving. We willen graag dat ze zich hier echt thuis voelen. Eenvoud, maar wel met klasse!’
 
Sport- en fitnesscentrum
Sonja van Kooten straalt van enthousiasme als ze vertelt over de realisatie van haar grote wens: een sport- en fitnesscentrum opzetten. Toen zich dan ook begin 2013 de mogelijkheid voordeed het pand aan de Timmer Werf te huren, was de deal gauw rond. Het interieur werd volledig gestript en opnieuw ingedeeld. Twee fraaie kleed- en doucheruimten en in de ruimte ervoor is een elegante balie gebouwd voor de receptie. Ernaast is de smaakvolle loungehoek met leestafel en wifi waar ook een drankje of een kopje koffie kan worden gedronken. Receptie en loungehoek kijken uit op de ruime en lichte fitnesszaal.
 
Veel ervaring
“Van origine ben ik kraamverzorgster,” zegt Sonja. “Maar omdat ik in dat werk me niet verder kon ontwikkelen ben ik een tijdje in de horeca gaan werken. Daarna kwam ik terecht bij Delta Sport Centrum in Spijkenisse. Dat was erg gevarieerd werk; ik hield me vooral bezig met het organiseren van allerlei activiteiten. Stapsgewijs ben ik intern opgeleid om verder te kunnen komen. Zo kreeg ik de kans om Get Fit 4 Less op te zetten in Spijkenisse Halfweg. Daar ben ik me gaan verdiepen in het basic concept. Ik heb er veel ervaring mee opgedaan en zo stond me precies voor ogen hoe ik het hier in Hellevoetsluis wilde aanpakken.”
 
Warme uitstraling
Todz Sport – de opvallende naam is ontleend aan die van Sonja’s zoontje – afficheert zich dus als een basic sportcentrum, maar wel met klasse. “Dat zie je terug in de aankleding. Een strak, modern interieur met een mooie houten vloer, die bijdraagt aan de warme uitstraling. Maar ook de apparatuur waarmee we gaan werken, mag er zijn. Hier staat de allernieuwste fitnesslijn van het topmerk Matrix. En we hebben ruim voldoende apparaten voor de cardio- en krachtlijn.” Todz is een laagdrempelige gemoedelijk sportschool.. Bij ons is iedereen welkom..
 
Uiterst bescheiden
Het begrip basic is vooral terug te zien in de tarieven. Die zijn zonder meer uiterst bescheiden, een niet onbelangrijk gegeven in deze economisch lastige tijden. Sonja zegt: “Onze klanten kunnen al vanaf 4,25 euro per week onbeperkt komen trainen. Kwaliteit hoeft namelijk niet duur te zijn. Daarvoor voer ik drie abonnementsvormen in: een driemaandelijks, eenjarig of tweejarig abonnement. Een drie maanden abonnement is ideaal voor mensen die zich bijvoorbeeld nog niet meteen zo lang durven te binden. Ook sporten met een prepaid card (strippenkaart) is bij Todz mogelijk.
 
Boulevard-allure
Todz Sport is zeven dagen per week open, door de weeks van 8.00 uur tot 22.00 uur, op zaterdag en zondag van 8.00 uur tot 14.00 uur. En Sonja van Kooten heeft geluk, want de TImmer Werf wordt momenteel omgetoverd in een riante promenade met boulevard-allure, waar ook museumschip De Buffel een vaste aanlegplaats zal krijgen. Ook in ruime parkeergelegenheid voor de deur is voorzien.