Bedrijfsfitness

Hoe houdt u uw medewerkers fit & vitaal?
Bedrijfsfitness wordt steeds populairder, en niet zomaar.  Uit onderzoek van TNO is gebleken dat sportende werknemers minder vaak en korter ziek zijn dan hun collega’s die niet sporten. Ziekte of arbeidsongeschiktheid is een grote kostenpost voor werkgevers en kost uw organisatie veel geld. Kostenbeheersing begint bij preventie en preventie begint bij bedrijfsfitness. Bedrijfsfitness geeft een impuls tot gezonde en actieve werknemers en dus verhoging van de productiviteit.
 
Bedrijfsfitness is niet alleen gezond voor uw medewerkers, maar ook voor uw organisatie!
 
De resultaten van bedrijfsfitness
  • Lager ziekteverzuim
  • Fittere medewerkers
  • Motivatie, verhoging van de betrokkenheid van de werknemers
  • Team spirit, verbeterde werksfeer doordat werknemers elkaar buiten het werk beter leren kennen.
  • Meer plezier in het werk
Beweging is bovendien recreatief en dus leuk voor uw werknemers. Behalve de verbeterde fysieke gezondheid van uw werknemers biedt bedrijfsfitness werknemers een nieuwe omgeving aan waar sociale contacten gelegd kunnen worden. En samen sporten met collega’s heeft ook nog eens een positieve boost voor de teamspirit.
Daarnaast kunt u als bedrijf belastingvoordeel halen uit bedrijfsfitness.
 
Fiscaal voordeel
Als werkgever is het fiscaal interessant om deel te nemen aan bedrijfsfitness. Het is voor de werknemer een extra beloning voor het geleverde werk, zonder dat je als werkgever belasting hoeft te betalen over het fitnessabonnement. Dit komt doordat de overheid een fiscale vrijstelling ingesteld heeft voor bedrijfsfitness.
Dankzij de werkkostenregeling kan een werkgever tot 1.2 procent van de loonkosten uitgeven aan vrije vergoedingen en verstrekkingen.
 
Meer informatie over deze kunt u vinden op:
 
Bedrijfsfysiotherapie
U kunt ook gebruik maken van bedrijfsfysiotherapie: hierbij wordt er door uw medewerker een door onze fysio- of manueel therapeut, uitgewerkt oefenprogramma gevolgd met als voornaamste doelstelling: belastbaarheidsverhoging.
 
Met name de werkvloer gerelateerde problemen krijgen volop aandacht.
Denk aan goede werkhouding, break-instructie, tiltechnieken. Alle kennis over CANS, HNP, DISCUSPROBLEMATIEK, diverse STRESS-gerelateerde klachten is bij ons team aanwezig.
 
Fysiotherapiepraktijk Vermeule  
Iedere woensdagochtend tussen 09.00 uur en 10.00 uur gratis Fysio-fitness.
Van 9 tot 10 uur kunt u bij Vincent, van fysio-praktijk Vermeule uit Hellevoetsluis, terecht voor training tips en advies voor bijvoorbeeld lichamelijke klachten.
Maar ook met vragen zoals; “Gebruik ik de kracht apparatuur wel op de juiste manier?” “En voer ik deze oefening nu wel goed uit?”
Vincent is er voor u, om u op weg te helpen, om gemotiveerd te blijven en bewegen leuk houden.?